درباره سايت


به فروشگاه باتري رهام خوش آمديد.براي تماس با فروشگاه باتري رهام مي توانيد با شماره 09117590450 و يا با پيامك 100002972 با درج كلمه batri در ابتداي پيام خود و يا ba3.rasht@gmail.com ba3.co.ir@gmail.com استفاده كنيد
آرشيو سايت


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 48
بازدید دیروز : 26
بازدید هفته : 78
بازدید ماه : 77
بازدید کل : 91023
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

پخش باتري رهام پخش انواع باتري
پخش انواع باتري خودرويي به صورت كلي و جزيي در شهرستان رشت

 يكي از خدمات جديد باتري رهام ايجاد شماره پيام كوتاه 10002972 جهت سوالات و نظرات شما مي باشد

لطفن براي هر گونه سوالي از مديريت فروشگاه  ابتدا كلمه batri را قبل از سوال خود بنويسيد تا به سوالات شما پاسخ داده شود در غير اينصورت از پاسخگويي به سوالات شما معذوريم



یک شنبه 7 خرداد 1391برچسب:, :: 14:44 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

 شرایط باتری اتومبیل

کار باتری اتومبیل تامین انرژی مورد نیاز در زمانی است که موتور و دینام (آلترناتور) کار نمی کنند. باتری اتومبیل باید شرایط مهم زیر را برآورده سازد :

  • برق ذخیره کند و بتواند در زمان مناسب آن را با سرعت کافی برای استارت زدن به استارت برساند
  • استفاده از چراغ پارک را به مدت معقول امکانپذیر سازد
  • وقتی موتور خاموش است ، استفاده از لوازم جانبی اتومبیل را ممکن کند
  • نوسانات ولتاژ سیستم را بگیرد
  • سیستم های حافظه پویا و دزد گیر را ، در مدتی که راننده اتومبیل را ترک می کند ، فعال نگه دارد.

دو شرط اول از همه مهم تر اند و در هنگام انتخاب باتری مناسب معیار اصلی گزینش اند. باتری سرب-اسیدی تا امروز نشان داده که بهترین انتخاب برای نصب روی خودرو است ، به ویژه هر گاه قیمت آن را نیز در نظر بگیریم. آخرین ویژگی که باید باتری داشته باشد این است که همه کارکرد های خود را بتواند در گستره وسیعی از دما ، مثلا از 30-  تا 70+ درجه سانتیگراد انجام دهد. بدین ترتیب باتری می تواند در هوای بسیار سرد زمستان یا دمای بالای زیر کاپوت موتور را روشن کند.

باتری سرب-اسیدی

پس از حدود 100 سال پیشرفت و تحقیق در مورد سایر روش های ذخیره سازی انرژی ، هنوز هم باتری سرب-اسیدی بهترین انتخاب برای نصب روی خودرو به شمار می رود. هر گاه قیمت و چگالی انرژی را نیز در نظر بگیریم مزیت باتری سرب-اسیدی بارزتر می شود.

با انجام تغییرات تدریجی طی سال ها ، استفاده از باتری های عمری و بسته رواج یافته است و این باتری ها اکنون بسیار قابل اعتماد و با دوام اند. البته ممکن است بعضی از مصرف کننده ها نظری غیر از این داشته باشند، اما باید توجه داشت که غالبا کیفیت با قیمت رابطه مستقیم دارد.بسیاری از باتری های ارزان قیمتی که تضمین 12 ماهه دارند فقط 13 ماه کار می کنند!

باتری سرب-اسیدی 12 ولت اساسا از شش پیل یا خانه تشکیل می شود که به صورت متوالی به هم بسته شده اند.هر خانه از باتری که 2 ولت برق تولید می کند ، محفظه جداگانه ای است که بدنه ای از جنس پلی پرو پیلن یا مواد مشابه دارد.در شکل زیر مقطع یک باتری نشان داده شده است؛ در این شکل بخش های اصلی باتری دیده می شود.ماده فعال در توری ها یا سبد هایی نگهداری می شود و این مجموعه صفحه (پلیت) مثبت یا منفی باتری را تشکیل می دهد.صفحه های عایقی که از پلاستیک با تخلخل میکروسپی ساخته شده اند ، صفحه های باتری را از یکدیگر جدا می کنند.

توری ها ، تسمه های اتصال و قطب های باتری ار آلیاژ سرب ساخته می شوند. در سال های گذشته آن ها را از آلیاژ سرب-آنتیموان می ساختند، اما امروزه بیشتر از آلیاژ سرب-کلسیم استفاده می شود کمتر گاز تولید می کند. در نتیجه استفاده از همین مواد جدید ، به کار گیری باتری های بسته امکانذیر شده است ، زیرا با کاهش تولید گاز باتری بسیار کمتر آب کم می کند.

باتری های جدیدی که به نام باتری بسته معروف اند هواکش کوچکی دارند که مانع افزایش فشار بر اثر تولید مقدار اندکی گاز می شود. یکی دیگر از شرایط باتری های بسته کنترل دقیق ولتاژ باتری پر کنی است.

مقطع باتری

شکل 1

انواع مختلف باتری سرب اسیدی

فرایند هایی که در باتری های سرب-اسیدی ، با طرح های مطنوع، انجام می شود کاملا شبیه یکدیگر اند. در بعضی از باتری ها به جای آب باتری از نوعی ژل یا خمیر استفاده می شود. این باتری ها محاسن زیادی دارند زیرا نشت ندارند و در برابر حمل و نقل و بد جا به جا کردن مقاوم تر اند. در شکل زیر یک باتری سرب-اسیدی از این نوع نشان داده شده است.

باتری با الکترولیت خمیری

شکل 2

یکی از مشکلات اصلی استفاده از باتری با الکترود خمیری، کاهش سرعت انجام واکنش هاست.این عیب در مورد بعضی از انواع منبع تغذیه چندان مهم نیست، اما جریان کشی استارت در مدت کوتاهی بسیار بالاست. غالبا ظرفیت آمپر ساعتی این نوع باتری از ظرفیت باتری های معمولی با اندازه معادل پایین تر است.

در بعضی از انواع این باتری ها الکترولیت خمیری چنان غلیظ است که حتی در صورت وارونه شدن باتری، باز هم الکترولیت بی حرکت می ماند.

مزیت دیگر استفاده از الکترولیت خمیری آن است که در داخل الکترولیت شبکه ای از حفره ها تشکیل می شود. هر گاه باتری بیش از حد پر شود، اکسیژنی که در صفحه مثبت متصاعد می شود به طرف صفحه منفی می رود و در آن جا با سرب و اسید سولفوریک ترکیب می شود و سولفات سرب و آب تشکیل می دهد.

O2  +  2Pb  --→  2PbO

PbO  +  H2 SO  --→  PbSO4   +  H2 O

تشکیل دوباره آب بدین معناست که این باتری واقعا عمری است و به نگه داری نیاز ندارد. راه کار پر کردن دوباره این نوع باتری کاملا شبیه راه کار پر کردن باتری های معمولی است.

تا امروز استفاده از باتری هایی که الکترولیت خمیری دارند، برای نصب روی خودروهای معمولی موفقیت آمیز نبوده است، اما این باتری ها برای روشن کردن خودروهای تحت آزمایش عملکرد که با استفاده از منبع انرژی خارجی روشن می شوند مناسب اند.

مشخصه های باتری

ظزفیت نامی باتری بر اساس مقدار جریانی که می تواند تولید کند و مدت زمانی که می تواند این جریان را تحویل دهد تعیین می شود.

آهنگ تولید جریان در هر باتری به سرعت انجام واکنش های شیمیایی نیز به نوبه خود به عامل های زیر وابسته است :

  • مساحت صفحه های باتری
  • دما
  • قدرت الکترولیت
  • شدت جریان خواسته شده

با توجه به این که ظرفیت کلی باتری بر اساس شدت جریانی که عملا تحویل می دهد محاسبه می شود، در هنگام ذکر ظرفیت نامی باتری باید شدت جریان خروجی و مدت زمان تحویل این جریان را مشخص کرد.

v    ظرفیت آمپر ساعتی باتری

امروزه از ظرفیت آمپر ساعتی باتری به ندرت استفاده می شود، اما این عامل شدت جریانی را که باتری می تواند به مدت 10 یا 20 ساعت تامین کند نشان می دهد. مدت 20 ساعت متداول تر است. مثلا وقتی می گوییم ظرفیت یک باتری 44 آمپر ساعت است، در صورتی که این باتری کاملا پر باشد می تواند جریان 2.2 آمپر را به مدت 20 ساعت، پیش از آن که کاملا خالی شود،تامین کند.در این حالت ولتاژ نهایی هر خانه باتری به 1.75 ولت می رسد.

v    ظرفیت ذخیره

امروزه استفاده از پارامتر ظرفیت ذخیره در مورد همه باتری های نو رواج یافته است. ظرفیت ذخیره باتری تعداد دقایقی است که باتری می تواند 25 آمپر را در دمای 25 درجه سانتیگراد و با ولتاژ نهایی 1.75 ولت در هر خانه تامین می کند. با استفاده از این پارامتر می توان نشان داد که هر گاه سیستم باتری پر کنی کار نکند (مثلا دینام از کار بیافتد)، باتری تا چه مدت می تواند برق مورد نیاز اتومبیل را تامین کند. معمولا ظرفیت ذخیره باتری با 44 آمپر ساعت ظرفیت، 60 دقیقه است.

v    جریان موتور گردانی سرد

باتری ها نوعی ظرفیت نامی دیگر دارند که عملکرد آن ها را در خروجی جریان بالا و دمای پایین نشان می دهد. جریانی متداول مانند 170 آمپر به معنای آن است که باتری در دمای 18- درجه سانتیگراد، این مقدار جریان را به مدت یک دقیقه تامین می کند و پس از آن ولتاژ هر خانه باتری به 1.4 ولت کاهش می یابد.

توان خروجی کلی باتری، وقتی در مدت طولانی تری از آن گرفته شود، بسیار بالاتر است. زیرا همان طور که قبلا اشاره شد واکنش های شیمیایی با سرعت معینی انجام می شوند. در شکل زیر سه مشخصه اصلی باتری نشان داده شده است.

مشخصه های تخلیه باتری

شکل 3

روش های تغییر ظرفیت نامی باتری تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارند : استاندارد های انگلستان، آمریکا، و «دین» آلمان،  سه نمونه بارز به شمار می روند؛ هرچند استاندارد ها با هم تفاوت دارند و برای کاربرد های خاص باید مشخصات بیشتری بدست آورد، وقتی منظور مقایسه باشد، این استانداردها شباهت کافی به یکدیگر دارند.

از پارامتر های زیر برای تعیین ظرفیت نامی باتری استفاده نمی شود، اما این پارامتر های می توانند در ظرفیت نامی باتری موثر باشند و از این رو مشخصه هایی قابل ذکر اند.

v    مقاومت داخلی

هر منبع انرژی الکتریکی را می توان با نمودار شکل زیر نمایش داد.

مدار معادل یک منبع انرژِ الکتریکی

شکل 4

در این شکل یک منبع ولتاژ ایده آل (بدون مقاومت داخلی) مشاهده می شود که به صورت متوالی به یک مقاومت بسته شده است.به کمک این نمودار می توان نشان داد که چرا وقتی مصرف کننده ای وارد مدار باتری می شود ولتاژ باتری کاهش می یابد. وقتی مدار، مطابق شکل، باز است جریان از مقاومت داخلی باتری عبور نمی کند و در نتیجه ولتاژ باتری کاهش نمی یابد. وقتی از منبع جریان کشیده می شود، ولتاژ دو سر مقاومت داخلی افت پیدا می کند. در این حالت مقدار واقعی ولتاژ به صورت زیر محاسبه می شود:

ولت سنجی را به دو سر باتری وصل کنید و ولتاژ مدار باز را یادداشت کنید؛ فرض می کنیم این ولتاژ 12.7 ولت باشد. یک مصرف کننده خارجی را به باتری متصل کنید و شدت جریان را اندازه بگیرید؛ فرض می کنیم در این حالت شدت جریان 50 آمپر باشد. حال دوباره ولتاژ باتری را، در حالتی که مصرف کننده در مدار قرار دارد، اندازه گیری کنید؛ مثلا عدد 12.2 ولت حاصل می شود. با انجام یک محاسبه ساده مقاومت داخلی تعیین می شود:

R =  (u - v)/I

که در آن :

u = ولتاژ مدار باز

 v= ولتاژ وقتی مصرف کننده در مدار است

I = شدت جریان

Ri = مقاومت داخلی.

در این مثال نتیجه محاسبه 0.01 اهم است.

مقاومت داخلی باتری از دما و وضعیت شارژ باتری تاثیر می پذیرد. از مقاومت داخلی باتری می توان به منظله شاخصی برای نشان دادن وضعیت باتری نیز استفاده کرد : هرچه مقاومت داخلی باتری کمتر باشد، وضعیت باتری بهتر است.

v    بازده

بازده باتری را به دو روش می توان محاسبه کرد. این روش ها عبارت اند از بازده آمپر ساعتی و بازده توانی.

 

بازده آمپر ساعتی : آمپر ساعت پرکردن/ آمپر ساعت تخلیه × 100%

 

اگر آمپر ساعت باتری برای 20 ساعت تعیین شده باشد، بازده آمپر ساعتی می تواند تا 90 درصد برسد. این رقم را معمولا به صورت عکس بازده نشان می دهند که در این مثال معادل 1.1 خواهد شد. عدد اخیر را ضریب شارژ باتری می نامند.

بازده توانی  =  (pd × td) / (pc × tc) × % 100

که در آن :

pd = توان تخلیه

td  = زمان تخلیه

p = توان پر کردن

tc  =  زمان پر کردن

نتیجه حاصل از این محاسبه معمولا در حدود 75 درصد است.

این عدد از بازده آمپر ساعتی کوچکتر است زیرا در آن ولتاژ بالا تر لازم برای راندن بار الکتریکی به داخل باتری (به منظور پر کردن آن) منظور می شود.

v    تخلیه خود به خود

همه باتری ها خود به خود تخلیه می شوند، یعنی بدون آن که مصرف کننده خارجی داشته باشند وضعیت شارژ آنها تنزل می کند.آهنگ تخلیه خود به خود باتری از مرتبه 0.2 تا 1 درصد ظرفیت آمپر ساعتی باتری در هر روز است.آهنگ تخلیه باتری با افزایش دما و عمر باتری افزایش می یابد.دو عامل موجب تخلیه باتری می شود. اول اینکه فرایند شیمیایی درون باتری تغییر می کند زیرا توری های باتری بین آنتیموان و ماده فعال ذوج های ولتایی اتصال کوتاه شده تشکیل می دهند. با استفاده از کلسیم برای افزایش استحکام مکانیکی نوریهای سربی می توان تا حدودی بر این مشکل غلبه کرد.نا خالصی های موجود در آب باتری، به ویژه فلزاتی مانند آهن که به مقدار بسیار جزئی  در آب باتری وجود دارند نیز سبب تشدید تخلیه خود به خودی باتری می شوند.

جریان های نشتی روی باتری، به ویژه اگر بدنه باتری کثیف باشد، نیز در تخله خود به خود نقش دارند. بخار اسید، همراه با ذرات گرد و غبار، می توانند قشر رسانایی تشکیل دهند. در صورت استفاده از باتری های بسته این مشکل تا حدود زیادی تخفیف پیدا می کند.

انتخاب باتری مناسب

در هنگام انتخاب باتری مورد نیاز فقط دو نکته را باید در نظر گرفت:

1-  توانایی باتری برای کار اندازی استارت، به طوری که در هوای بسیار سرد با حد اقل سرعت لازم برای روشن کردن موتور بچرخد.

2-  انتظار از باتری برای تامین برق مورد نیاز لوازم جانبی، وقتی موتور خاموش است.

معولا اولین معیار عامل تعیین کننده است. در شکل زیر توانی که استارت لازم دارد با توانی که باتری می تواند تامین کند، در دماهای مختلف مقایسه شده است.نقطه تقاطع دو منحنی حد راه اندازی سرد سیستم نامیده می شود.برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت «سیستم های راه اندازی» رجوع کنید. در استاندارد های اروپایی معمولا 18- درجه سانتی گراد را به منظله حد راه اندازی سرد در نظر می گیرند و باتریی را انتخاب می کنند که این شرط را برآورده کند.

تحقیقات نشان داده است که در سرمای «معمول» در فصل سرد در انگلستان بیشتر باتری ها به طور میانگین تا 80% پر هستند. بسیاری از سازندگان باتریی را برای نصب روی اتومبیل انتخاب می کنند  که جریان موتور گردانی سرد مورد نیاز را، هنگامی که باتری در وضعیت 80% پر و دمای هوا 7- درجه سانتی گراد است تامین کند.

مقایسه توان مورد نیاز استارت و توان قابل حصول از باتری در دماهای مختلف

شکل 5

نصب باتری در اتومبیل

در هنگام انتخاب محل نصب باتری باید چند نکته اساسی را مد نظر گرفت:

1-  توزیع وزن قطعات و لوازم مختلف اتومبیل

2-  نزدیکی به استارت برای کاهش طول کابل مورد نیاز

3-  دسترسی پذیری

4-  حفاظت از آلودگی

5-  دمای محیط

6-  حفاظت در برابر ارتعاش.

مطابق معمول این عامل ها بسته به نوع اتومبیل، کاربرد مورد نظر، میانگین دمای کاری و غیره تغییر می کنند. اگر دما به طور غیر عادی پایین  یا بالا باشد ممکن است گرمکن یا پروانه خنک کن باتری لازم شود. در هنگام انتخاب محل نصب باتری باید تجمع گاز و متصاعد شدن آن از باتری را نیز در نظر گرفت.

www.DANESHKHODRO.persianblog.ir

 



یک شنبه 7 خرداد 1391برچسب:, :: 14:35 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

 

کاربرد

 

USE

 

نوع باتری

پژو 206

 

50 A.H غیر سیلد L1

 

50 A.H سیلد L1

پراید

 

55 A.H غیر سیلد L2

پراید، هیونداVerna

 

55 A.H سیلد L2

تویوتا،زانتیا،لانسر،ریو،پروتون ویرا،پروتونGen2 ،دووسیلو ،مزدا323،مزدا321

 

60 A.H غیر سیلد L2

 

60 A.H سیلد L2

پیکان،پیکانی وانت

 

60 A.H پیکانی N50Z

هیونداAventa،پژوپارس،405،RD،ROA،لوگان(تندرL90)فولکس

 

66 A.H سیلد L3

پژو پارس،405،RD،ROA، لوگان(تندرL90)فولکس

 

66 A.H غیر سیلد L3

مزدا 1600

 

70 A.H غیر سیلد L3

 

70 A.H سیلد L3

پژو پارس،405،انواع سمند، پاترول، مگان، نیسان وانت،

 

74 A.H غیر سیلد L3

 

74 A.H سیلد L3

مینی بوس ، اویکو، هایان ، رونیز،خاور ، آمیکو، ایسوزو

 

88 A.H غیر سیلد L5

 

100 A.H غیرسیلد L5

-

 

135 A.H غیرسیلد P16

-

 

140 A.H غیرسیلد P16

 

بنزتک، اتوبوس بنز302، 303-ولوF12،N12،N10

 

 

150 A.H غیرسیلد P16

 

165 A.H غیرسیلد P16

 

170 A.H غیرسیلد P16

اتوبوس ولوو، اسکانیا،ولووFH

 

200 A.H غیرسیلد P7



  1-1)از نظر كيفيت الكتريكي ظرفيت باتري cn و جريان استارت در سرما lcc (اعدادي كه توسط كارخانه روي باتري نوشته مي شود) بايد مساوي يا برحسب لزوم تا حدي بزرگتر از ظرفيت موردنيازخودرو باشد مثلاً باتري مورد نياز در خودروي پرايد با ظرفيت 50 Ah و جريان استارت سرد 306 A و يا باتري پيكان با ظرفيت 60 Ah و جريان استارت سرد 300 A مي باشد.(مطابق با استاندارد مربوط به خودرو) ۲-۱) از نظر شكل ظاهري اندازه باتري بايد متناسب با جايگاه آن در خودرو باشد به طوري كه دچار لقي يا تكان هاي شديد نشود. 1-3) براي اضافه كردن تجهيزات بيشتر روي خودرو(مثلاً اضافه كردن كولر) بايد از باتري با ظرفيت بيشتري استفاده كنيم.

 



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 19:6 ::  نويسنده : شايگان مهربخش



با جوش دادن صفحات همنام به يكديگر و استفاده از صفحات جداكننده (سپراتور) بين آنها دسته صفحه ساخته مي شود . به هر دسته صفحه يك سله مي گويند كه ولتاژي معادل دو ولت داشته و ظرفيت آن متناسب با ميزان مواد مصرفي تعريف مي شود.



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 19:4 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

تعداد پليت : مجموع تعداد صفحات مثبت و منفی دریک سل از باتری را تعداد پلیت می نامند .

( مثلاً منظور ازعبارت “ باتری 9 پلیتي ” يعني باتري كه در هر يك از سله هاي آن 5 صفحه منفی و 4 صفحه مثبت قرار دارد)
تذكر : نسبت تعداد صفحات مثبت و منفي در هر سل، توسط كارخانه سازنده و بر اساس نيازهاي مصرف كننده گان تنظيم ميگردد.



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 19:3 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

ولتاژ :اختلاف پتانسيل الكتريكي بين قطبين باتري است و ميزان ان دقيقا متناسب با نوع مواد به كار رفته ونه مقدار آنان ميباشد.



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 19:0 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

جريان استارت در سرما Icc) يا (CCA :
بر اساس استاندارد اروپايي DIN جريان استارت در سرما : شدت جریانی است، که باتری 12 ولتي قادر است تا رسيدن به حداقل 6 ولت در دمای 18- درجه سانتیگراد و به مدت حداقل 150 ثانيه با آن تخلیه شود.(اعداد فوق در استاندادهاي مختلف متفاوت خواهند بود .)

نوع باتري(ازنظر نحوه سرويس ونگهداري) :
اين علائم نشان دهنده ميزان نياز باتري به سركشيهاي
دوره اي بوده و درج كلمه MFبه معناي حداقل نياز به سرويسـهاي دوره اي ميباشد.

اين علائم بين المللي بوده و در ايران نيز كليـه باتريـهايي توليـدي داراي علامت استاندارد ، مي بايست داراي اين علائم باشند .



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 18:59 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

1- تامین و انتقال نیرو به استارت و دستگاه ایجاد جرقه جهت روشن نمودن اتومبیل .

2- کمک در تامین انرژی الکتریکی لازمه خودرو در زمانی که نیازهای الکتریکی بیش از مقدار تولید شده توسط دینام باشد .



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 18:58 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

براي انتخاب باتري مناسب جهت خودرو پاسخ به دو پرسش الزامي است :
1- حداقل توان مورد نياز براي به حركت در امدن استارت خودرو در دماي پايين (18- درجه سانتيگراد) چقدر است ؟
2- مجموع توان الكتريكي مصرف كننده هاي مختلف در خودرو (زماني كه موتور خاموش است) چقدر است ؟

با توجه به شرایط فوق در هر خودرو باید نسبت به تهیه باتری برای آن اقدام نمود . کارشناسان سازنده هر خودرو با توجه به عوامل ياد شده نسبت به انتخاب سایز خاصی از باتری برای هر خودرو اقدام نموده و در کاتالوگ خودرو آن مدل باتری را درصورت نياز به تعویض به صاحب خودرو توصیه می نمایند .



- آماده سازی باتری
- كنترل دانسيته و سطح الكتروليت
- نحوه جبران کاهش سطح الکترولیت
- دقت در نصب کابل ها

الف )آماده سازی باتري:
در صورتي كه باتري خودرو از نوع شارژ خشك باشد تنها الکترولیت مناسب برای استفاده محلولي متشكل از 36 گرم اسید سولفوریک خالص و 63 گرم آب مقطر است .
پس از ریختن الكتروليت به داخل سله های باتری نو و گذشت زمانی در حدود 20 دقیقه ، باتری آماده انجام عمل استارت بر روی خودرو خواهـد بود و نیـازی به انجام شـارژ الکتـریکی اولیـه توسط خریـدار نمی باشد. (اين زمان با توجه به زمان و شرايط نگهداري باتري بين 20 تا 60 دقيقه متغير است.)

كابلهاي متصل به باتري جريانهاي قوي الكتريكي را از خود عبور مي دهند .
از انجايي كه قطبين باتري وكابلها به مرور در اثرتماس با اسيد دچار خوردگي شده و مقاومت الكتريكي در آنها افزايش يافته و در نتيجه جريان عبوري در انان با مشكل مواجه ميگردد.
لذا مي بايست از صحت وضعيت كابلها و قطبين باتري اطمينان حاصل نمود.



0% شارژ 25% شارژ 50% شارژ 75% شارژ 100% شارژ دماي الكتروليت  برحسب سانتيگراد دماي الكتروليت برحسب فارنهايت
11.903 12.073 12.253 12.463 12.663 48.9° 120°
11.901 12.071 12.251 12.462 12.661 43.3° 110°
11.898 12.068 12.248 12.458 12.658 37.8° 100°
11.895 12.065 12.245 12.455 12.655 32.2° 90°
11.89 12.06 12.24 12.45 12.65 26.7° 80°
11.883 12.053 12.233 12.443 12.643 21.1° 70°
11.874 12.044 12.224 12.434 12.634 15.6° 60°
11.862 12.032 12.212 12.422 12.622 10.0° 50°
11.846 12.016 12.196 12.406 12.606 4.4° 40°
11.828 11.998 12.178 12.388 12.588 1.1° - 30°
11.806 11.976 12.156 12.366 12.566 6.7° - 20°
11.782 11.952 12.132 12.342 12.542 12.2° - 10°
11.756 11.926 12.106 12.316 12.516 17.8° -


 

0% شارژ 25% شارژ 50% شارژ 75% شارژ 100% شارژ دماي الكتروليت  برحسب سانتيگراد دماي الكتروليت   برحسب فارنهايت
12.013 12.313 12.463 12.563 12.793 48.9° 120°
12.011 12.311 12.461 12.561 12.791 43.3° 110°
12.008 12.308 12.458 12.558 12.788 37.8° 100°
12.005 12.305 12.455 12.555 12.785 32.2° 90°
12 12.3 12.45 12.55 12.78 26.7° 80°
11.993 12.293 12.443 12.543 12.773 21.1° 70°
11.984 12.284 12.434 12.534 12.764 15.6° 60°
11.972 12.272 12.422 12.522 12.752 10.0° 50°
11.956 12.256 12.406 12.506 12.736 4.4° 40°
11.938 12.238 12.388 12.488 12.718 1.1° - 30°
11.916 12.216 12.366 12.466 12.696 6.7° - 20°
11.892 12.192 12.342 12.442 12.672 12.2° - 10°
11.866 12.166 12.316 12.416 12.646 17.8° -


تنها ماده مناسب برای جبران کاهش سطح الکترولیت باتری در زمان سركشي هاي دوره ای به باتری ، صرفاً آب مقطر بوده و استفاده از آن موجب افزایش طول عمر باتری می گردد.
منظور از آب مقطر ، آب معدنی، آب جوشیده و يا آب لوله کشی شهری نبوده و منظور صرفاً آبی است که داراي هيچگونه املاحي نباشد .



سرويس دوره اي باتري مطابق مراحل ذيل انجام مي پذيرد :
- بازديد چشمي از اتصالات ،كابلها ، سيني باتري و .... .
- رفع سولفاتهاي ظاهري بر روي قطبين ، كابلها و .... .
- اطمينان از عدم شكستگي بدنه باتري .
- كنترل وضعيت سطوح الكتروليت در تمامي خانه هاي باتري .
- اطمينان از باز بودن منافذ پيچها و همچنين بسته بودن كامل آنان .
توجه داشته باشيد كه نحوه صحيح مراقبت از باتري ميتواند عمر باتري را به نحو محسوسي افزايش دهد .





شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 18:18 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

- كار در شرايط گرما وسرمای زیاد
- استفاده از مصرف کننده های پر مصرف و خارج از حدود تعريف شده در خودرو
- استفاده نكردن از باتري براي مدت طولاني
- مراقبت و نگهداري غير صحيح
- استفاده طولاني از وسايل برقي خودرو حين خاموش بودن موتور خودرو
- تحت شارژ بودن دائم ( اور شارژ)
- عملكرد نادرست سيستم برق خودرو



كار در شرايط گرما :
با افزايش درجه حرارت محيط كاركرد باتري عمر باتري كاهش مي يابد.






كار در شرايط سرما :
هواي سرد تاثير كند كننده اي بر عملكرد الكتروشيميايي باتري داشته و توان عملياتي آن را به شدت كاهش مي دهد.


از سوي ديگر هواي سرد موجب سفت شدن روغن موتور شده ، لذا به حركت درآمدن اوليه موتور توسط استارت ، به شدت جريان بيشتري نيازمند مي باشد.




تاثير دما بر ظرفيت الكتريكي باتري و همچنين ميزان نياز انرژي الكتريكي براي استارت اوليه خودرودر شرايط دمايي مختلف:




استفاده از مصرف کننده های بزرگ:
كشيدن جريانهاي الكتريكي خارج از حدود تعريف شده از باتري موجب تخليه بيش از حد باتري و در نهايت كاهش طول عمر باتري ميگردد .



استفاده نكردن از باتري براي مدت طولاني بروز پديده تخليه خود به خود ناشي از عوامل داخلي و همچنين در برخي موارد عوامل خارجي (برق دزدي ) موجب تخليه الكتريكي در باتري ميگردد. همچنين به دليل چند سطحي شدن غلظت التروليت (ته نشين شدن اسيد ) برخي اختلالات در باتري به شرح ذيل به وقوع ميپيوندد.
- خوردگي شبكه
- ريزش خمير
- ته نشين اسيد
- خوردگي عايق
- لجن شدن صفحات در پايين دسته صفحه
- سولفاته شدن صفحات در بالاي دسته صفحه



مراقبت و نگهداري غير صحيح:
1- پايين امدن سطح الكتروليت در خانه هاي باتري موجب:
a) افزايش غلظت مابقي الكتروليت و تسريع در سولفاته شدن صفحات
b) اكسيده شدن بخشي از صفحات منفي(كه خارج الكتروليت قرار گرفته اند) به دليل تماس با هوا
c) بالا رفتن احتمال انفجار باتري (به دليل تغيير مقاومت برخي از سله ها در باتري واجبار عبور جريان مساوي از تمامي سله ها به ناچار ولتاژ بالاتري بر روي اين سله ها قرار گرفته واين اور ولتاژ موجب افزايش توليد گازهاي اكسيژن و هيدروژن از صفحات مثبت ومنفي ودر نتيجه افزايش احتمال انفجار باتري ميگردد.



2-بالا بودن سطح الكتروليت در خانه هاي باتري موجب:
a)نشت اسيد به بيرون سله هاي باتري
b)ممانعت از خروج گاز از سله هاي باتري
c)كاهش فضاي بالاي الكتروليت و بالا رفتن در صد هيدروژن در اين محيط و در نتيجه افزايش احتمال انفجار باتري
d)گرفتگي مسير خروج گاز از سله هاي باتري به دليل رسوب ذرات معلق در الكتروليت



3-استفاده از اب اسيد به جاي اب مقطرموجب:
a)افزايش سرعت خوردگي در صفحه مثبت
b)افزايش سرعت سولفاته شدن صفحات منفي ولجني شدن سطح انان
c)كاهش عمر عايق بين صفحات در باتري
d)افزايش حجم صفحات مثبت ودر نهايت متورم شدن دسته صفحات



4-استفاده از اب مقطر غير استاندارد :
a)ورود انواع ناخالصيها به سله هاي باتري

توضيح :ورود ناخالصيها به خصوص عنصر اهن ،موجب تسريع در تخليه خود به خود باتريها همچنين كاهش راندمان باتريها ميگردد .



5-عدم نظافت قطبها ي باتري :
موجب تسريع در خوردگي سر قطبهاي باتري ميگردد.



6- استفاده از وسايل پر مصرف در هنگام خاموش بودن خودرو
7-استفاده از وسايل برقي خودرو حين خاموش بودن موتور خودرو
8-تحت شارژ بودن دائم ( اور شارژ)
- افزايش دماي باتري
- كاهش حجم الكتروليت
- خوردگي سريعتر صفحات




عملكرد نادرست سيستم برق خودرو
1- خرابي دينام :موجب كمبود شارژ

2-خرابي افتامات :موجب تخريب صفحات باتري و ريزش خمير و تغيير رنگ الكتروليت ميگردد.

3-خرابي استارت:اين امر موجب افزايش تعداد دفعات استارت شده خودرو شده و به دليل انكه در هنگام جريان كشيدن با شدت زياد سولفاتهاي تشكيل شده روي سطح تشكيل ميگردند در هنگام شارژ مجدد اين سولفاتها به راحتي برگشت پذير نبوده ولذا عمر باتري كاهش مييابند.



اريخچه باتري در ايران وجهان
ایرانیــان بیش از 1700 سال پیش باتری را اختراع نموده و از آن بطرز ماهرانه اي استفاده می نمودند.لازم به ذکر است در سال 1330 خورشیدی، باستان شناس آلمانی ویلهلم کونیک و همکارانش در نزدیکی تیسفون ابزارهایی از دوران اشکانیان یافتند. پس از بررسی معلوم شد که این ابزارها پیل‌های الکتریکی هستند که به دست ایرانیان در دوران اشکانیان ساخته شده اند.

حدود دوقرن پيش در سال 1789 شخصي به نام گالواني منبع ذخيره‏سازي الكتريسيته را به جهانيان معرفي نمود.سه سال بعد شخصي به نام ولتا بر اساس تحقيقات گالواني باتري قابل حمل را به دنيا معرفي نموده و 67 سال بعد شخصي به نام پلانته با قراردادن دو نوار سربي و عايق در بين آنان و قراردادن اين مجموعه در ظرفي حاوي اسيد سولفوريك رقيق اولين باتري سرب - اسيدي را ساخت.

باتريها از چه اجزايي تشكيل شده اند ؟
هر باتري شامل سه مؤلفه اصلي (قطـب مثبـت ، قطـب منفـي و الكتـروليت ) مي باشد قطب منفي يا آند قادر به آزاد سازي الكترون در مدت زمان دشارژ بوده و قطب مثبت يا كاتد قادر به دريافت اين الكترون مي باشد. انتقال الكترونهادر خارج باتري توسط مدار الكتريكي خارجي كه دو قطب را به هم متصـل مينمايد ودر داخل توسط الكتـروليـت صورت مي پذيرد.

تقسيم بندي باتريها از نظر امكان شارژ پذيري:

بطوركلي باتريها به دو دسته تقسيم بندي مي شوند :
1- باتريهاي اوليه (PRIMARY BATTERIES)
 2- باتريهاي ثانويه (SECONDARY BATTERIES)

منظور از باتريهاي اوليه (PRIMARY BATTERIES)چيست؟

اين باتريها قادر به شارژالكتريكي نبوده و پس از يكبار تخليه قادر به شارژ مجدد نمي باشند . دراكثر موارد باتريهاي اوليه را سلولهاي خشك نيز مي نامند .

منظور از باتريهاي ثانويه (SECONDARY BATTERIES) چيست؟

اين باتريها در صورت انجام عمليات تخليه ، با عبور جريان در جهت مخالف جريان دشارژ بصورت الكتريكي قابل شارژ بوده و به نام باتريهاي ذخيره اي نيز معروف مي باشند . (STORAGE BATTERIES) باتريهاي ثانويه به دو دسته كلي اسيدي و بازي تقسيم بندي شده كه هر كدام بر اساس جنس الكترودهاي مثبت و منفي ، خود به انواع گوناگون تقسيم بندي مي شوند .



شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: 16:37 ::  نويسنده : شايگان مهربخش

ba3.glxblog.com    ba3.lxb.ir    ba3.loxblog.ir نيز از ديگر دامنه هاي فروشگاه مي باشد در ضمن اطلاعات اين سايت در rba3.blog.com نيز به اشتراك گذاشته شده است



صفحه قبل 1 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
  • انجمن باتري رهام
  • وبلاگ باتري رهام
  • ردیاب خودرو

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پخش باتري رهام پخش انواع باتري هاي خودرويي ويوپي اس و آدرس ba3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.